Siirry sisältöön

Piparia, piparia! – Suomen hienoin pipari on valittu

Myllyn Paras Piparinleivonnan Suomen Mestaruus -kilpailu tavoitti pitkin marraskuuta satoja osallistujia. Kilpailusivustolle lähetetyt upeaakin upeammat valokuvat itse tehdyistä piparkakkutöistä hurmasivat yleisön ja tuomariston.

Tuomaristo valitsi kymmenien ehdokkaiden joukosta kolme finalistia kilpailemaan Piparinleivonnan Suomen Mestaruudesta. Finaali järjestettiin lauantaina 7.12. kauppakeskus Jumbossa.

Finalistit leipoivat itse ideoimansa piparkakkutyön. Raaka-aineena oli valittavissa voilla leivottu Perinteinen Piparkakkutaikina tai margariinipohjainen Laktoositon Piparitaikina.

Aikaa oli 1½ tuntia. Kisa oli aikataulultaan tiukka, koska annetussa ajassa tuli piirtää kaavat vapaalla kädellä, leipoa pipariosat, paistaa ne, jäähdyttää, koota ja koristella luomus käyttäen maksimissaan kolmea eri elementtiä, joista yksi oli pikeerikuorrute.

Voittajaksi valittiin Ninna Mäkinen Raisiosta ”KEINUHEVONEN”-työllään - tämä pipariheppa oikeasti keinui. Tuomarit arvostivat uutta ideaa piparileivontaan, työn huolellista suunnittelua, tarkkaa työtä ja upeaa lopputulosta.

Piparinleivonnan_Suomen_Mestaruus_Keinuhevonen

Toisen sijan saavutti Kirsi-Marja Penttilä Aitoosta. Hänellä oli mainio idea tehdä piparirasia, jota voi käyttää myös lyhtynä, ikkunat hän teki siihen nallekarkeista. Eriväriset karkit sulivat uunissa rasiaan kauniisti ikkunoiksi. Koristelu oli kaunista.

Piparinleivonnan_Suomen_Mestaruus_Piparirasia

Tuomareina toimivat kondiittori- ja leipurimestari Iiro Heinonen, kotitalousopettaja Arja Elina Laine ja radiojuontaja Kimmo Vehviläinen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *