Siirry sisältöön

25 vuotta vanha hapansilakkapurkki mediasensaatioksi

Norjalainen eläkeläinen Inge Hausen löysi mökkinsä katonrajasta 25 vuotta vanhan hapansilakka purkin. Vuosien saatossa purkki oli paisunut niin paljon, että mökin katto oli noussut kaksi senttimetriä ylöspäin, uutisoi Telegraph.

hapansilakka

Hausen pelkäsi purkin räjähtävän, joten hän otti yhteyttä paikallisen armeijan räjähdeasiantuntijoihin. Sieltä neuvottiin ottaaman yhteyttä ruotsalaiseen hapansilakkaeksperttiin Ruben Madseniin.

Jos purkissa on mitään jäljellä, aion syödä sen, Madsen lupaa.

Madsen aikoo ensimmäiseksi päästää purkista todella hitaasti painetta ulos. Purkista tulee lähtemään karmea haju, mutta silti avausta on seuraamassa Ruotsin ja Norjan televisiokanavia sekä ainakin 17 eri ruotsalaista sanomalehteä.

Surströmming, eli hapansilakka sisältää käynyttä silakkaa suola-vesiliuoksessa. Ruotsissa tämä on noussut perinneruoan maineeseen. Hapansilakka myydään metallipurkissa, koska sen haju on erittäin voimakas.

Katso video, kun teksasilainen kaveriporukka syö hapansilakkaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *