Siirry sisältöön

Kasvisten alkuperä

Lokakuusta 2013 lähtien on EU:ssa kokonaisina myytävien hedelmien, marjojen ja vihannesten tiedoissa ollut pakollista näkyä niiden alkuperämaa, pakkaajan nimi sekä osoite.Jäljitettävyys parani ja tiedetään nyt helpommin, mistä se ostamasi porkkana tai banaani on peräisin. Kasviksia ei aina ole pakattu samassa maassa kuin missä ne on viljelty. Pakkaajan tiedot auttavat kiinnostunutta hahmottamaan kansainvälisen kaupan reittejä.

Alkuperämaan nimi tulee ilmoittaa myös irtotavarana myytävistä tuoreista marjoista, hedelmistä ja vihanneksista. Esimerkiksi sana "paikallinen" ei enää riitä, vaan sen on täytettävä laatumääräykset jotka Eviran sivuilta selviävät lauseessa:

Paikallisella tarkoitetaan alkutuotannon tuotteen lyhyttä reittiä tuottajalta suoraan kuluttajalle tai yhden vähittäismyyntipaikan kautta, joka toimittaa suoraan kuluttajalle.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *