Siirry sisältöön

Ostitko näitä keksejä? – ”Tuote voi olla vaarallinen”

Finnsweet Oy vetää myynnistä erän maahantuomiaan Sprits-murokeksipakkauksia, joiden tuotemerkki on Brink. Asiasta tiedottaa Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.

Suomenkielisen tuoteselosteen mukaan murokeksit soveltuvat gluteeniherkille henkilöille, sillä niissä lukee ”sisältää: vehnä (gluteeniton)”, vaikka kyseessä on tavanomainen vehnäjauho, joka sisältää gluteenia. Tuote saattaa olla vaarallinen vehnäallergisille henkilöille.

Takaisinveto koskee tuote-erää, jonka parasta ennen päivämäärä on 13.7.2014 ja eränumero on E13254C, 08:28. Tuotteen paino on a’ 400 grammaa. Takaisinveto ei koske tämän tuotteen muita eriä tai muita Finnsweet Oy:n tuotteita.

sprits

Sen sijaan K. Leivon Leipomo Oy on vetänyt myynnistä suklaamuro pikkuleipiä, joiden parasta ennen –päiväykset ovat 19.9.2014 – 19.12.2014. Tuotteen ainesosaluettelossa ei mainita kananmunaa, vaikka tuote sitä sisältääkin.

Virhe johtuu siitä, että tuotteen ulkoasu-uudistuksen yhteydessä pakkausmerkinnöistä on jäänyt maininta kananmunasta pois. Nyt tuotteen resepti on muutettu vastaamaan tuoteselostetta eli jatkossa tuote on kananmunaton.

Tuote saattaa olla vaarallinen kananmunalle allergisille henkilöille, muille tuote on turvallinen. Valmistaja harkitsee tuotteiden uudelleenetiketöintiä ja myyntiin palauttamista.

suklaamuro

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *