Siirry sisältöön

McDonald’s siirtyy luomukananmunien käyttöön

Laitilalainen Munax Oy toimittaa Suomen McDonald’sille tuoreita aamiaisvalikoimaan luomukananmunia 8. huhtikuuta alkaen. Munax Oy:n tuottamiaan Tuoreita Laitilan Kanatarhan luomukananmunia on saatavilla 56 McDonald’sta.

adcc5e9c64509e40_800x800ar

Tuoreet, kotimaiset luomukananmunat paistetaan alusta loppuun asti itse jokaisessa ravintolassa ja paistetut munat lisätään aamiaistuotteisiin. Tuore luomumuna antaa Sausage McMuffin & Egg- sekä Bacon McMuffin & Egg -aamiaistuotteisiin lisää mehevyyttä ja makua – onhan se iso osa itse tuotetta, toteaa laatupäällikkö Stiina Rasimus-Sahari.

Luomutuotanto sääntöjä valvotaan tarkastamalla tuotantotila vähintään kerran vuodessa. Lattiakanalassa väljästi asuvilla kanoilla on orret ja oma munintapesä sekä ikkunallinen kanala. Kanoilla on mahdollisuus viettää päivät ulkona kanatarhassa kuopsutellen kesästä myöhäissyksyyn asti.

Luomumunissa kananmunankeltuaisen väri tulee luonnollisista rehuainesosista kuten maissista, viherjauhosta ja laidunruohosta. Lisäksi virikerehu, kuten kaali ja porkkana, antavat keltuaiselle lisäväriä ja tarjoavat kanoille puuhastelun lisäksi luonnollisen vitamiininlähteen, kertoo eläintuotannon asiantuntija Katarina Rehnström Luomuliitosta.

Luomukana syö lähes täysin luomurehua. GMO-rehujen, synteettisten rehuainesosien ja väriaineiden käyttö on kokonaan kielletty ruokinnassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *