Siirry sisältöön

Tähtituote 2014 -finalistit valittu

Elintarviketeollisuusliiton järjestämän Tähtituote 2014 -kilpailuun osallistui 18 elintarviketeollisuuden kotimaassa kehittämää ja valmistamaa tuoteuutuutta.

Tänä vuonna kilpailuun lähetetyissä tuotteissa näkyi välipalasektorin kasvu, Tähtituote 2014 -raadin puheenjohtaja Erkki Vasara kertoo.

Finaaliin valittiin viisi herkullista uutuustuotetta:

    • Jokilaakson Juuston Ilo Luomu Porkkana Hummus

Monikäyttöinen porkkanahummus on maukas ja terveellinen vaihtoehto perinteisille dippikastikkeille ja levitteille. Tuote tekee tunnetuksi suomalaisille uutta, kansainvälistä ruokalajia hyödyntäen kotimaisia raaka-aineita. Sopivankokoinen pakkaus, joka on helppo viedä mukana vaikka piknikille.

    • Kiantaman Biokia® mustikkamehutiiviste

Itse tehdyltä mustikkamehulta maistuva mehutiiviste tuo kotimaista marjaa esille ja raivaa luonnonmarjojen käytölle sijaa. Sopii myös tuliaiseksi ulkomaille. Mehusta tulee kotoisa mummolatunnelma, mutta se taipuu myös moderniksi juomaversioksi esimerkiksi kivennäisveden kanssa.

    • Kyröntarhojen VihreäKeiju Lempi-annossalaatti

Uusia, trendikkäitä salaattilajeja hyödyntävä maukas salaattisekoitus, joka innostaa salaatin käyttöön. Houkuttelevan näköinen, suojakaasuton pakkaus erottuu vihannesosaston hyllyltä edukseen ja brändäyksessä on onnistuttu nimeä myöten. Tuote sopii ruokaisamman salaatin pohjaksi tai sellaisenaan syötäväksi.

    • Laihian Maltaan Tuoppi Mallasmestarin saaristolaisleipä jauhoseos

Ainutlaatuinen jauhoseos, josta voi valmistaa maultaan erinomaista saaristolaisleipää helposti itse. Tuo perinneleivän leipomisen kaikkien ulottuville. Pakkaus sisältää paistovuoan ja kuivahiivan, joten valmistukseen tarvitaan vain vesi. Helppo valmistaa esimerkiksi kesämökin keittiössä.

    • VAASAN Ruisnacho, seesami & merisuola

Uudella, kansainvälisellä tavalla toteutettu ruissipsi haastaa perinteiset perunalastut maukkaudella ja terveellisyydellä. Ravitsemuksellisesti hieno, runsaskuituinen tuote, joka maistuu sekä lapsille ja että aikuisille. Soveltuu niin arkeen kuin juhlaankin ja maistuu erilaisten dippien kanssa tai sellaisenaan.

Finalistit valinneen asiantuntijaraadin mukaan fnalistituotteissa on hyödynnetty hienosti kotimaisia raaka-aineita ja suomalaisia ruokaperinteitä uudella, herkullisella tavalla. 

Tähtituote 2014 -voittaja ratkeaa puoliksi raadin arvioinnin ja puoliksi yleisöäänestyksen perusteella. Yleisö voi äänestää suosikkiaan 27.3.–14.4.2014 välisen ajan. Voittaja julkistetaan Elintarvikepäivä 2014:n huipennuksena Helsingin Messukeskuksessa 13.5.2014.

biokia_mustikkamehutiiviste_lores

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *