Siirry sisältöön

Poron sydämet ovat Japanissa hitti

Japanissa poron sydämet ovat nousseet hittituotteeksi, kertoo makuja-sivusto. Ne ovat aiemmin olleet biojätettä, tai sitten ne oltiin syötetty koirille.

Eat&Joy Maatilatori -yrityksen perustajaosakas Eeropekka Rislakki kertoo ajattelleensa poroisäntien kanssa, että kyllähän nyt jossain päin maailmaa täytyy olla tilausta poron sydämellekin.

Saksassa japanilaisravintoloissa tehtiin sitten poron sydämistä sashimia ja saksalaiset ruokakriitikot olivat haltioissaan. Tällä hetkellä poron sydämiä menisi kaikkiin japanilaisiin ravintoloihin ympäri maailman.

Säännöllisin väliajoin tulee puheluita maailmalta, joissa jotain tiettyä erikoistuotetta haluttaisiin tilata iso erä. Joudutaan kuitenkin vaan nostamaan kädet pystyyn, että "sori, ei pysty", sillä tuotteet ovat pienistä firmoista, jotka eivät pysty vastaamaan huutoihin.

Suomi on jäänyt runsaasti jälkeen elintarvikeviennissä. Pohjoismaisille mauille olisi nyt runsaasti kysyntää maailmalla, mutta...

Pariinkymmeneen vuoteen Suomen vienti ei ole kasvanut juuri mihinkään. Naapurimaa Ruotsi on sen sijaan nelinkertaistanut vientinsä samassa ajassa. Nyt he aikovat vielä viisinkertaistaa vientinsä nykytasolta vuoteen 2020 mennessä, sanoo.

5912581373_76c99427f8_z

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *