Siirry sisältöön

Tallinnasta tuontia rajoitetaan – Tämän verran saa tuoda alkoholia

Hallitus on antanut valmisteverotusta koskevan esityksen, joka sisältää myös ohjeelliset tasot alkoholijuomien verovapaalle matkustajatuonnille EU-maista. Litramäärät selkeyttävät Tullin toimintaa.

1246530734-hartwalloriginallongdrink24x33

Esityksen taustalla on alkoholiveron veropohjan epätavallinen pienentyminen sekä matkustajien mukanaan tuomien alkoholijuomien määrän kasvu. Tuonti kasvoi 100-prosenttisena alkoholina mitaten vuonna 2013 noin 15,4 prosenttia.

Toisesta EU-maasta saa tuoda alkoholia verovapaasti ainoastaan omaan käyttöön. Arviointi siitä, tulevatko tuotteet omaan käyttöön vai kaupalliseen tarkoitukseen, tehdään edelleen kokonaisharkinnalla.

 

Uuden säännöksen mukaan alkoholin tuojan tulee pyydettäessä antaa Tullille selvitys tuonnin tarkoituksesta ja saattaa todennäköiseksi, että tuotteet ovat omaan käyttöön, jos hän tuo mukanaan enemmän kuin:

1) 20 litraa välituotteita
2) 90 litraa viinejä, joista enintään 60 litraa on kuohuviinejä
3) 110 litraa olutta
4) 10 litraa muita alkoholijuomia.

Lakiesitys etenee seuraavaksi eduskunnan käsittelyyn ja on tarkoitus saattaa voimaan mahdollisimman pian. Valtiovarainministeriö tulee yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa tiedottamaan lakimuutoksesta tarkemmin lain voimaan tulon yhteydessä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *