Siirry sisältöön

Tiesitkö? – S-ryhmän halparaasteessa juustoa vain puolet

S-ryhmän X-tra Pizzaraaste sisältää 50 prosenttia juustoa, paljastaa Helsingin Sanomat. Tuotetta ei saa kutsua juustoksi, sillä se sisältää 48 prosenttia juuston kaltaista kasvisrasvavalmistetta.

Juustoksi voidaan kutsua ainoastaan täysin maitopohjaista tuotetta. Kasvisrasvavalmisteen ainesosat ovat vesi, palmuöljy, perunatärkkelys, maitoproteiini, suola ja sulatesuola.

Tarkoituksenamme on ollut tehdä edullinen vaihtoehto edulliseen tuotesarjaan. Tuotteen hinta hieman tavanomaista halvempi, kun maitorasva on korvattu kasvisrasvalla, SOK:n tuotelaatupäällikö Riikka Nummi kertoo.

Vastaavaa tuotetta myydään useissa Euroopan maissa. Nummi eikä elintarviketurvallisuusvirasto Evira pidä tuotteen nimeä harhaanjohtavana.

Pakkausmerkinnät on yritetty tehdä niin, että ne kertovat tuotteesta mahdollisimman hyvin ja tuovat selkeästi esiin, mikä tuote on. Elintarvikkeet nimetään muun muassa elintarviketietoasetuksen ja muiden yksityiskohtaisempien asetusten ja ohjeiden mukaan. Oleellista on, ettei elintarvikkeen nimi tai muu esitystapa johda kuluttajaa harhaan.

juusto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *