Siirry sisältöön

Reilu meininki Lidlissä: Työntekijöiden palkkaan jopa 10% ”Lidl-lisä”

Palvelualojen ammattiliitto PAM uutisoi, että marraskuun alusta lähtien Lidl on maksanut pääkaupunkiseudun myymälöiden sekä Laukaan ja Janakkalan jakelukeskuksen työntekijöille palkkaa jopa 10 prosenttia enemmän kuin kaupan työehtosopimus edellyttää.

Samaan aikaan Elinkeinoelämän keskusliiton EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies vaatii, että palkankorotukset on pidettävä hyvin pieninä ensi vuosikymmenelle saakka.

Lidl on tähänkin asti maksanut palkkojen päälle ns. Lidl-lisää. Sitä nostettiin Helsingin, Espoon ja Vantaan myymälöissä työskenteleville sekä Laukaan ja Janakkalan jakelukeskusten väelle.

Lisää maksetaan tes-palkan päälle näissä paikoissa nyt uusille työntekijöille 1,5 prosenttia, yli kaksi vuotta talossa olleille 5 prosenttia ja yli viisi vuotta työskennelleille 10 prosenttia.

Lidl perustelee korotuksia sillä, että asuminen Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla on selvästi muuta maata kalliimpaa. Varastotyöntekijät pääsivät samansuuruisiin korotuksiin siksi, että varastotyön arvostuksessa on kohentamisen varaa.

lidlkala

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *