Siirry sisältöön

Suloisen makea päärynäpiiras ja kinuskikastike

Välillä pitää nauttia suloisen makeita herkkuja. Karkkien sijaan voi kokkailla vaikkapa helpon piiraan ja sille makean kastikkeen. Kaikki ilman vehnäjauhoa ja intiaanisokerilla makeutettuna. Toki tavallinen sokeri ja vehnäjauhokin käy.

Tarvitset:

 • 160 g voita
 • 2 kpl kananmunaa
 • 110 g intiaanisokeria
 • 110 g gluteenittomia jauhoja
 • 1 tl leivinjauhetta
 • 3 kpl mausteliemessä keitettyä päärynää

Päärynöiden keitinliemi:

 • vettä
 • 200 g intiaanisokeria
 • 1 tl vaniljasokeria
 • tilkka sitruunamehua
 • Kinuskikastike:
 • 100 g intiaanisokeria
 • 2 dl kermaa
 • 2 rkl voita

1. Päärynöiden keitinliemi: Kiehauta kaikki liemen aineet ja keitä kuoritut ja hieman pilkotut päärynät pehmeiksi. Vaahdota voi ja puolet intiaanisokerista. Vaahdota erikseen toinen puoli intiaanisokerista ja kananmunat. Yhdistä vaahdot toisiinsa. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja yhdistä taikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi ja kaada piirasvuokaan. Levitä päälle päärynät liemessä. Paista 200-asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.

2. Kinuskikastike:  Paahda intiaanisokeri kauniin ruskeaksi kattilassa. Lisää kerma ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen kiehua miedolla lämmöllä kunnes se muuttuu paksuksi kinuskiksi. Lisää lopuksi voi, sekoita. Nauti!

Päärynäpiiras ja kinuskikastike
Päärynäpiiras ja kinuskikastike

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *