Siirry sisältöön

ABC:n noutopöytä uudistuu – Vain kotimaista lihaa

ABC-liikennemyymälöiden noutopöydissä tarjottava liha on nyt sataprosenttisesti suomalaista. Jo aiemmin suomalaistuneen broilerinlihan rinnalle tulivat syyskuussa kotimaiset possun- ja naudanlihat. Myös kaikki muut ravintoloissa tarjottavat lihatuotteet ovat kotimaisia vuoden loppuun mennessä.Asiakkaamme arvostavat kotimaisuutta ja kuuntelemme mielellämme heitä tässäkin asiassa. Kotimainen kysyntä ja kotimaiset raaka-aineet ovat meille tärkeitä. Haluamme myös osaltamme kannustaa suomalaista ruokateollisuutta juuri nyt, sanoo ABC-ketjun kehitysjohtaja Antti Erikivi.

ABC-ketjun kotimaisiin liharaaka-aineisiin siirtyminen tukee S-ryhmän tämän vuoden strategista valintaa palata osuustoiminnan juurille ja vastata kuluttajaosuuskuntaa kohtaa liittyviin odotuksiin.

Broilerinlihan osalta pääsimme sataprosenttiseen kotimaisuusasteeseen jo viime vuonna ja uudistus viedään lopullisesti maaliin tämän loppuvuoden aikana, Erikivi kertoo.

Suomen suurimman ravintolaketjun valinnoilla on suuria vaikutuksia. Vuosittain ABC-ketjun liikennemyymälöiden ravintoloissa myydään noin 1,4 miljoonaa kiloa lihaa. Ensimmäisessä vaiheessa kotimaiseen lihaan siirtyvistä noutopöydistä syödään vuodessa noin 5,3 miljoonaa ruoka-annosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *