Siirry sisältöön

Vain mäkkärillä perunaa – Hesen ja Burger Kingin ranskalaiset sisältävät myös riisiä

Hollantilainen Lamb Weston valmistaa McDonald'sin, Hesburgerin ja Burger Kingin ranskanperunat.Kaikkien kolmen pikaruokaravintolan ranskanperunat eroavat kuitenkin toisistaan, uutisoi Makuja.

McDonald'sin ranskanperunat sisältävät ylivoimaisesti lyhyimmän ainesosaluettelon. Kahden muun ranskanperunoissa on perunan lisäksi kuorrute, joka on tehty muun muassa riisijauhosta.

McDonald'sin ranskanperunat:

peruna, kasviöljy (rypsi- ja auringonkukkaöljy), dekstroosi ja stabilointiaine (E450). Paistoöljy sisältää auringonkukkaöljyä ja rypsiöljyä.

Hesburgerin ranskanperunat:

peruna, kuorrute (muunneltu tärkkelys, riisijauho, tärkkelys, suola, nostatusaineet (E450, E500), sakeutusaine (ksantaanikumi), mausteuutteet (E100, E160c), rypälesokeri) ja auringonkukkaöljy. Ranskanperunat paistetaan rypsiöljyssä.

Burger Kingin ranskanperunat:

peruna, kasviöljy (palmuöljy), muunnettu perunatärkkelys, riisijauho, perunadekstriini, suola, nostatusaineet (E450, E500), sakeuttamisaine (E415). Burger Kingin käyttämä paistoöljy sisältää palmuöljyä ja auringonkukkaöljyä.

Burger Kingin tuotepäällikkö Olli Mäkäräisen mukaan leivitys on todettu parhaaksi tuotteeksi heidän valikoimaan.

Ranskalaisten tapauksessa tärkein valintakriteeri on ollut maku. Myös kuorrutteen käyttöön olemme päätyneet paremman maun vuoksi, sanoo Hesburgerin viestintäpäällikkö Heini Santos.

food-and-drinks-potatoes-604866

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *