Siirry sisältöön

K-ruokakaupoissa uusi jättitrendi – Kauppoihin tulee uusi vegehylly

K-ruokakaupoissa kasvisruokien myynti on kasvanut räjähdysmäisesti ja nyt testataan vegehyllyä, johon kootaan kasviproteiinituotteet.

Kasviproteiinipohjaisten tuotteiden myynti onkin kasvanut keskimäärin noin 25 % edellisvuoteen verrattuna. Kasvua on tapahtunut useissa tuoteryhmissä sisältäen niin vegaaniset jäätelöt, ei-maitopohjaiset juomat kuin soija- ja paputuotteet.

Kauppoihin on tullut paljon uusia kasviproteiinipohjaisia tuotteita. Nyhtökauran nostattama julkisuus on lisännyt myös muiden kasviproteiinituotteiden suosiota. Samaan aikaan käynnissä oleva terveysbuumi on selvästi vaikuttanut tuotteiden kysyntään, toteaa Keskon päivittäistavaratoimialan tavarakaupan johtaja Ari Akseli.

Vegehylly sijoitetaan lihatuotteiden yhteyteen tai niiden läheisyyteen, jotta entistä useammat asiakkaat löytäisivät tuotteet helposti. Vegehyllyn tunnistaa kaupassa vihreistä teippauksista.

Haluamme tällä lailla kannustaa asiakkaitamme testaamaan uusia tuotteita ja löytämään vaihtoehtoja perinteisille lihatuotteille.

Vegehyllyä on pilotoitu K-supermarket Nurmijärvellä ja K-citymarket Pirkkalassa. Mikäli ratkaisu osoittautuu suosituksi, vegehyllyjä on tarkoitus tuoda laajasti K-ruokakauppoihin.

b41cabfa11e85b6a_800x800ar

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *