Siirry sisältöön

Härkis saa oman tehtaan

Suuren suosion Suomessa saavuttanut ja kansainvälistyvä Härkis tarvitsee lisäkapasiteettia tuotantoonsa. Verso Food on päättänyt perustaa uuden noin 4 000 m2:n tuotantolaitoksen Kauhavalle yhdessä sopimusvalmistaja Domretorin pääomistajan Åsa Alangon kanssa.

Härkis valmistetaan suomalaisesta härkäpavusta, joka kasvaa pääasiassa Etelä-Pohjanmaalla. Kauhavan uusi tehdas sijaitsee lähellä viljelijöitämme, ja sen sijainti on ihanteellinen myös, kun aloitamme ensi syksyn aikana Härkis-tuotteiden viennin Ruotsiin, sanoo Verso Food Oy:n hallituksen puheenjohtaja Leena Saarinen sanoo.

Uusi tehdas työllistää noin 20 henkilöä. Tehtaan rakennustyöt käynnistyvät alkusyksystä ja tuotantolaitoksen arvioitu valmistumisaika on ensi vuoden lopulla.

Kauhavan kaupungin toimitilayhtiö rakennuttaa uuden yrityksen käyttöön Kauhavalle tuotantolaitoksen. Härkis Oy hankkii tiloihin tuotantolaitteistot ja henkilöstön.

Verso Foodin ja Domretorin Åsa Alangon yhteishanke Härkis-tuotannon aloittamisesta Kauhavalla on meille tervetullut uutinen. Se tuo Kauhavalle nopeasti markkinoita valtaavan tuotteen valmistuksen ja kymmeniä työpaikkoja. Elintarviketuotannolle Kauhava on mitä luontevin paikka, Kauhavan kaupunginjohtaja Markku Lumio kertoo.

harkis_original_pakkauskuva_h

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *