Siirry sisältöön

Fazer tuo maailman ensimmäisenä hyönteisleivän kauppoihin

Hyönteisten myynti elintarvikkeiksi vapautui Suomessa yllättäen 1.11.2017. Maailmalla hyönteisruoka on merkittävä globaali ilmiö.

Fazer tuo maailman ensimmäisenä hyönteisleivän ruokakauppoihin. Ensimmäiset käsin leivotut Fazer-Sirkkaleivät tulevat myyntiin 11 pääkaupunkiseudun Fazer myymäläleipomoon perjantaina 24.11.

Halusimme olla ensimmäisten joukossa tekemässä ruokavallankumousta. Fazer Sirkkaleipä maailman ensimmäisenä hyönteisleipänä on tästä hieno esimerkki, Fazer Leipomot Suomen toimitusjohtaja Markus Hellström hehkuttaa.

Sirkkaleivässä kasvatetut kotisirkat on kuivattu ja jauhettu jauheeksi sekä lisätty muiden jauhojen sekaan. Yhdessä Sirkkaleivässä on 70 sirkkaa. Sirkat ovat kevyitä, ja leivän painosta ne vastaavat kolmea prosenttia.

Tällä hetkellä sirkkajauhoa ei vielä ole riittävästi saatavilla valtakunnalliseen myyntiin, joten uutuus tuodaan markkinoille asteittain. Tavoitteena on, että Fazer Sirkkaleipää on seuraavassa aallossa myynnissä kaikissa Suomen 47 Fazer myymäläleipomossa.

Fazer Leipomot Suomen innovaatiojohtaja Juhani Sibakovin mukaan kaikki merkit viittaavat siihen, että hyönteiset tulevat olemaan merkittävä elintarvikkeiden raaka-aine tulevaisuudessa myös läntisessä maailmassa.

Sirkkaleipä on hyvä proteiinin lähde. Hyönteiset sisältävät myös hyviä rasvahappoja, kalsiumia, rautaa ja B12-vitamiinia. Ihmiskunta tarvitsee uusia ja kestäviä ravinnonlähteitä. Tutkimusten mukaan suomalaiset suhtautuvat Pohjoismaista positiivisimmin hyönteisiin.

3 thoughts on “Fazer tuo maailman ensimmäisenä hyönteisleivän kauppoihin

  1. Päivitysilmoitus: Maailmalla kuhistaan suomalaisesta hyönteisleivästä – Fazer Sirkkaleipä saapui kauppoihin - Pietar.in

  2. Päivitysilmoitus: Kotisirkka on nyt in – Sirkkagranola tulee K-ruokakauppoihin | Tukehu Pullaas

  3. Päivitysilmoitus: Fazer Sirkkaleipä toi Suomeen kultaa maailman suurimmasta viestinnän kilpailusta | Tukehu Pullaas

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *