Siirry sisältöön

Kotisirkat proteiini- ja välipalapatukoissa – ”Voin suositella kaikille”

Leaderin Zircca-proteiini- ja välipalapatukat saapuivat kauppojen hyllyille vielä joulukuun aikana. Tuoteperheessä on kaksi proteiini- ja kaksi välipalapatukkaa.

Löysin lopulta testiin Zircca-proteiinipatukan. Pähkinän ja kaakaon makuinen proteiini-sirkkajauhepatukka oli positiivinen yllätys ja voin suositella kaikille sitä.

Yhteen Zircca patukkaan käytetään Thaimaassa kasvatetuista kotisirkoista valmistettua jauhoa, joka sisältää 15-17 sirkkaa per patukka. Sirkat tuovat patukoihin maukkaan pähkinäisen maun ja ehdotonta proteiinien eliittiä.

Hyönteiset ovat osa 2,5 miljardin ihmisen ravintoa päivittäin ja arviolta 80 % maailman maista hyönteiset päätyvät ihmisten ravinnoksi. Kiinnostus hyönteisruokaa kohtaan on noussut myös länsimaissa ja tätä kiinnostusta on lisännyt ekologinen todellisuus.

Yhden proteiinikilon tuotanto karjaa kasvattamalla tuottaa 100 kertaa enemmän kasvihuonepäästöjä, kuin hyönteisten kasvatus. Naudanlihan tuotantoon kuluu 10 kiloa rehua ja 8350 litraa vettä, kun taas kotisirkkojen tuotantoon kuluu vain 1,7 kiloa rehua ja 8 litraa vettä.

Olemme olleet mukana hyönteisravinnon kehitys- ja tutkimustyössä jo vuosia. Hyönteiset ovat ravitsemuksen kuuma trendi monestakin syystä ja tässä on odoteltu, että lainsäädäntö sallii tuotannon aloituksen, kertoo Leader Foodsin toimitusjohtaja Janne Hakala.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *