Siirry sisältöön

Pirkan gluteenittomalle pullataikinalle Vuoden gluteeniton -tuote tunnustus

Keliakialiitto palkitsi Pirkan gluteenittoman pullataikinan Vuoden gluteeniton tuote -tunnustuksella Lautasella-messuilla perjantaina 27.4.

Pulla on gluteenittomassa leivonnassa vaikea toteuttaa, tuote on keliaakikon tai glutenitonta ruokavaliota noudattavan unelma. Uusi ja monikäyttöinen innovaatio, jolla jokainen onnistuu – tätä on odotettu, tuomaristo perusteli valintaa.

Pirkan gluteenittomat taikinat tuotiin valikoimiin melko tarkalleen vuosi sitten asiakkaiden toivomuksesta, sillä helppokäyttöisille gluteenittomille tuotteille on jatkuvasti kasvava tarve.

Vastaavia, hiivalla kohotetavia taikinoita ei ruokakaupoissa ollut saatavilla, joten päätimme kehittää sopivan tuotteen yhdessä tavarantoimittajan, Vuohelan Herkun, kanssa, kertoo osto- ja myyntipäällikkö Tiina-Liisa Nirhola.

Pirkka gluteeniton pullataikina on Suomessa valmistettu gluteeniton ja laktoositon pakastetaikina. Taikina ei sisällä vehnätärkkelystä. Helposti käsiteltävästä ja hyvin leipoutuvasta taikinasta voi valmistaa erilaisia pullia ja pullapohjaisia piirakoita.

Gluteeniton pullataikina on löytänyt oman asiakaskuntansa ja sen myynti on kasvanut tasaisesti. Laskiaisena tuotteen myynti jopa tuplaantui. Pullataikinasta voi leipoa myös munkkeja, joten odotamme tuotteelle hyvää menekkiä myös vappuna, kertoo Nirhola.

Pirkka-sarjan gluteenittomat tuotteet ovat suosittuja ja tervetulleita gluteenitonta ruokavaliota noudattavien keskuudessa monipuolisen valikoiman sekä brändituotteita alhaisemman hinnan vuoksi. Sarjaan tuodaan jatkuvasti uusia tuotteita. Tällä hetkellä gluteenittomia tuotteita on Pirkka-sarjassa lähes 60. Gluteenittomien tuotteiden suosion kasvu jatkuu vahvana, vuonna 2017 gluteenittomien tuotteiden myynti kasvoi 20 prosenttia*.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *