Siirry sisältöön

Rakastetut Valio Fanny™ vanukkaat tulevat takaisin

Valio Fanny™ vanukkaat kuuluvat hartaimmin takaisin toivottujen tuotteiden joukkoon. Toukokuussa uskollisten fanien odotus päättyy, kun Valio Fanny™ tekee herkullisen paluun 13 vuoden jälkeen maitosuklaan ja karamellin makuisena.

Uudet Valio Fanny™ vanukkaat on valmistettu Turengin meijerissä alkuperäistä reseptiä kunnioittaen. Makuina ovat tutut maitosuklaa ja karamelli, uutta on vanukkaiden laktoosittomuus.

Fanny™ vanukkaiden maistelu on herättänyt ensimmäisissä vanukkaita maistaneissa faneissa myös liikutusta ja jopa onnen kyyneleitä. Toivommekin, että Valio Fanny™ vanukkaat täyttävät suomalaisten sydämissä aukon, joka jäi, kun vanukkaat poistuivat markkinoilta vuonna 2005, liiketoimintapäällikkö Virve Valonen sanoo.

Uudelleen suljettavan pakkauksen ja juoksevan rakenteensa ansiosta Valio Fanny™ vanukkaat on myös helppo jakaa yhdessä nautittavaksi tai säästää osa myöhemmin syötäväksi. Vanukasnautinnossa tyyli on vapaa: juomalla tai lusikoimalla. Alkuperäiset makuvariantit olivat vanilja, karamelli ja maitosuklaa. Faneilta kysyttiin makusuosikkeja esimerkiksi Facebookissa ja makuja vertailtiin myös makutesteissä.

Valio Fanny™: kehitysvaiheita 1990–2000-luvuilla

Sysäys Valio Fanny™ vanukkaiden aloittamiseen oli jälkiruokaprojekti, joka käynnistettiin Valiossa 1980-luvun lopulla. Tavoitteena oli kehittää suomalaisille uusia jälkiruokatuotteita. Valio Fanny™ vanukkaat olivat kaupan hyllyssä vuosina 1989–2005.

Suomalainen jälkiruokapöytä näytti vielä varsin perinteiseltä eikä jälkiruoka ollut itsestään selvä osa ruokailua. Moni Valio Fanny™ fanikin muistaa, että herkullinen vanukas kuului erityishetkiin, kuten lauantai-iltoihin saunan jälkeen. Kaiken kaikkiaan herkuttelutrendi alkoi kuitenkin nousta.

Euroopassa, esimerkiksi Hollannissa vanukkaat olivat tuolloin suosittuja. Niitä käytettiin vastaavaan tapaan kuin jogurtteja, isoista puolen litran tai litran pakkauksista aamupalalla ja välipaloilla nautittuna.

Tästä löytyivätkin ainekset Valio Fanny™ vanukkaiden kehitystyöhön. Suomalaiseen makuun eurooppalainen pakkaus olisi saattanut olla liian iso, joten alkuvaiheessa Valio Fanny™ pakattiin 360 gramman pikaripakkaukseen. Myöhemmin pakkauskooksi vaihtui monien fanien muistama 500 gramman harjapakkaus. Kuten kaikki Valion tuotteet, Valio Fanny™ testattiin tarkasti kuluttajatesteissä, ja se sai hyvät arvosanat. Valio Fanny™ vanukkaan lisäksi Valio kehitti tuolloin muitakin uusia jälkiruokaherkkuja, kuten kerrosvanukkaita ja riisivanukkaita. Vanukkaissa oli tuolloin tarjolla myös suosittu Nami Nami -vanukassarja pienemmissä 120g pikaripakkauksissa.

Valio Fanny vaniljavanukas, 500 g Valio Fanny maitosuklaavanukas, HYLA, 500 g
Pakkaus vaihtuu elokuun alusta lŠhtien

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *