Siirry sisältöön

Ahti-sillin tuotanto loppuu Turusta – Orkla irtisanoo 48

Norjalainen Orkla lopettaa Ahti-silliä ja vihannessäilykkeitä valmistavan Turun tehtaansa vuoden loppuun mennessä ja irtisanoo 48 ihmistä.

Sekä minä että työntekijät olemme todella pettyneitä ja järkyttyneitä tehtaan lopettamispäätöksestä. Työntekijät tulevat käsittelemään päätöstä tällä viikolla työhuonekunnan kokouksessa, Orkla Foods Finlandin Turun tehtaan työntekijöiden pääluottamusmies Jesse Järveläinen kertoo Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ry:n mukaan.

Työnantajan mukaan sulkemisen syynä olivat ”vihannes- ja sillituotteiden viime vuosien heikko kannattavuus, alenevat myyntivolyymit sekä kiristynyt hintakilpailu”. Norjalaisen Orkla-konsernin tavoitteena on myös ollut viime vuosina karsia tehtaidensa määrää.

Orklan suunnitelmissa on siirtää kurkkusäilykkeiden hankinta Orklan Bzenecin tehtaalle Tsekkeihin sekä punajuurisäilykkeiden ja kurkkusalaattien hankinta Orklan Eslövin tehtaalle Ruotsiin. Sillituotteiden hankinta siirtyisi ulkopuoliselle valmistajalle ja osittain Orklan Kungshamnin tehtaalle Ruotsiin.

Turussa säilyy edelleen Orkla Suomen noin 60 työpaikkaa hallinnossa, logistiikassa, myynnissä ja markkinoinnissa.

Yrityksen tuotemerkkejä ovat muun muassa Abba, Ahti, Ekströms, Felix, FunLight, Grandiosa, Jacky, Kallen, Oolannin, Panda, Pastella, Risifrutti, Taffel, Tiira ja Vesta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *