Siirry sisältöön

Apetit Vegepops Porkkana-mango on Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018

Elintarviketeollisuusliiton Vuoden Suomalainen Elintarvike 2018 -kilpailun voittajaksi on valittu Apetit Vegepops Porkkana-mango. Voittaja julkistettiin tänään Elintarvikepäivässä Helsingin Messukeskuksessa.

Vegepops on aivan uudenlainen kotimainen tuoteinnovaatio, jossa yhdistyvät kasvisjalostajan ja jäätelötehtaan yhteistyö ja osaaminen. Se sopii herkutteluun tai välipalaksi ja myös perheen pienimmille. Maistuva ja raikas vaihtoehto lisätä kasvisten syöntiä. Hienoa on lisäksi, että Vegepopsit on kehittänyt elintarviketieteiden opiskelija kesätyöprojektina, raati perusteli valintaa.

Apetit Vegepops Porkkana-mango sisältää 41 prosenttia kasviksia ja hedelmiä. Porkkana-mangon lisäksi Vegepopsia saa myös porkkanan ja vadelman herkullisena yhdistelmänä. Tuotteen valmistaa Froneri Finland Oy Turengin jäätelötehtaalla.

Voitto on osoitus siitä, että Apetitin osaamista kotimaisten kasvisten jalostamiseen ja niiden käytön helpottamiseen arvostetaan. Olemme panostaneet vahvasti brändin ja tuotteiston kehittämiseen. Apetit Vegepops onkin hyvä esimerkki ennakkoluulottomasta tavasta tuoda suomalaiset kasvikset kuluttajien nautittavaksi uudessa herkullisessa muodossa aivan uudessa tuotekategoriassa, Apetitin tuoteryhmäpäällikkö Riikka Haarasilta-Suutarinen iloitsee.

Kevään aikana käydyn kilpailun finaalissa oli kahdeksan kotimaista elintarvikeuutuutta.

Finaalissa kilpailivat lisäksi Fazer Sirkkaleipä, Myllärin Omenatarhan Granola, Ilo Hummus Härkäpapu, Valio Luomu™ jogurttinen tuorepuuro 175g omena-kaneli-kaura laktoositon ja Berrypicker vadelma+puolukka täysjyvämuro. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 51 Suomessa kehitettyä ja valmistettua uutuustuotetta.

Vuoden Suomalainen Elintarvike -kilpailua on käyty jo 30 vuoden ajan. Taso oli jälleen korkea. Kilpailuun lähetetyissä tuotteissa heijastuvat ruokatrendit, kuluttajien toiveet, tuotekehityksen huippuosaaminen sekä vastuullisuus, Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja kertoo.

Finalisteista raadin kunniamaininnan saivat Kala-Lapin Lapin Lumous kylmäsavutartar ja Snellmanin Lihanjalostuksen Superior Kinkku. Molemmat tuotteet vakuuttivat erinomaisella maullaan. Superior Kinkkua raati kuvaili hyväksi ja laadukkaaksi lisäarvotuotteeksi, ja Lapin Lumous kylmäsavutartarissa innostivat monipuoliset käyttömahdollisuudet.

Finalistit sekä voittajan valinneeseen raatiin kuuluivat puheenjohtajana toiminut kansanedustaja ja maa- ja metsätalousvaliokunnan puheenjohtaja Anne Kalmari, SOK:n valikoimajohtaja Antti Oksa, Lidlin viestintäpäällikkö Pilvi-Sisko Riikonen, MTK:n ruokakulttuuriasiamies Anni-Mari Syväniemi, keittiömestari Hans Välimäki sekä Elintarviketeollisuusliiton toimitusjohtaja Pia Pohja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *