Siirry sisältöön

Gluteeniton pulla on helppo valmistaa itse – Keliakialiitto kannustaa ostamaan taikinan kaupasta

Keliakialiitto palkitsi Lautasella-messuilla taannoin Pirkan gluteenittoman pullataikinan Vuoden gluteeniton tuote -tunnustuksella. Perustelut kuuluivat seuraavasti:

Pulla on gluteenittomassa leivonnassa vaikea toteuttaa, tuote on keliaakikon tai glutenitonta ruokavaliota noudattavan unelma. Uusi ja monikäyttöinen innovaatio, jolla jokainen onnistuu – tätä on odotettu!

Olin perusteluista hieman ihmeissäni, joten päätin kokeilla gluteenittoman pullan valmistamista. Jauhoksi valitsin Virtasalmen Viljatuotteen pullajauhoseoksen, joka soveltuu pullan ja munkkien leivontaan. Jauhoseos on valmistajan mukaan erinomainen tattariton yleisjauho gluteenittomaan leivontaan.

Paketista löytyvä ohje on ihan peruspullataikina, ainoastaan jauhot vaihdetaan. Taikinan käsittely on "helpompaa" kuin normaalin ja pullan maussa ei eroa edes huomaa.

En siis voi ymmärtää kyseistä valintaa tai tuota perustelua. Vai haluaako Keliakialiitto kannustaa ihmisiä käyttämään valmistuotteita? Kokeilkaapa itse ja todetkaa väitteet hömpäksi!

1 thought on “Gluteeniton pulla on helppo valmistaa itse – Keliakialiitto kannustaa ostamaan taikinan kaupasta

  1. Päivitysilmoitus: Näin meni kesäinen viikko – Lue sekä katso kuvat - Pietar.in

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *