Siirry sisältöön

Kesän grillaustrendeissä näkyvät kansainvälisyys ja itse tekeminen

Grillaustrendeissä näkyvät kansainvälisyys ja itse tekeminen. Maailman mauista erityisesti Australia, USA ja Brasilia sekä Korea kiinnostavat ruoanlaittajia. Maailman makujen trendit näkyvät niin resepteissä, lihan leikkaustavoissa kuin maustevalikoimien laajentumisena. Grillaaja haluaa tänä kesänä myös aitoa tulen ja savun tuntua.

Elävä tuli on ehdottoman trendikästä – tulisijan tuominen pihalle lisää pihan viihtyisyyttä ja lisääntyvissä määrin avotulta käytetään myös ruoanlaittoon, kertoo K-Raudan grillien tuotepäällikkö Ville Tammelin.

Kaasugrilli on ykkönen

Suomen suurimman grillikaupan, K-Raudan, myyntidata kertoo, että kaasugrilli on edelleen asiakkaiden sydämissä ykkösvaihtoehto. Hiiligrilli tulee hyvänä kakkosena. Myös sähkögrillivalikoimien uudistuessa niiden suosio on vakaassa kasvussa.

Kaasu- ja hiiligrillien myynti kasvaa Suomessa rinta rinnan. Suomalaiset kuluttajat vaativat grilliltä paljon ja ovat valmiit panostamaan erityisesti laadukkaisiin kaasugrilleihin. Ennustamme myös kasvavaa kiinnostusta erilaisiin grillitarvikkeisiin, esimerkiksi pitsakivi tai erilaiset sytytysavut nostavat arviomme mukaan tänä vuonna suosiotaan, arvioi Tammelin.

Myyntidatan mukaan nousussa raakamakkarat

Erityisesti alkukesästä suomalaisille maistuvat makkarat. K-ryhmän asiantuntijoiden mukaan makkaroissa myyntiään tulevat kasvattamaan tänä kesänä erikoismakkarat. Tätä näkemystä tukevat myös tulokset K-ryhmän teettämästä selvityksestä*, jopa 33 % suomalaisista grillaisi mieluiten raakamakkaroita.

Makkarat ovat edelleen yksi kesän suosituimmista grillattavista, mutta nyt erikoisuudet ja maustetut makkarat kiinnostavat asiakkaita. Siksi esimerkiksi Pirkka Parhaat -sarjaan tuodaan uusia raakamakkaroita: pekonimakkara, chorizo ja salsiccia, kertoo lihan- ja kalan osto- ja myyntijohtaja Janne Vuorinen.

Grillaavat kuluttajat maustavat lihan aikaisempaa useammin joko rubeilla tai muilla pintamausteilla tai marinadeilla. Porsaanliha-uutuuksissa korostuvat erilaiset pintamausteet ja rubit sekä valmiiksi pintasavustetut ja savustetut tuotteet. Luulliset lihat ovat olleet pitkään suosiossa, tänä vuonna trendiksi nousevat naudan erikoisleikkuut picanha, tomahawk ja jo tutumpi flanksteak. Myös kokonaisen broilerin suosio kasvaa voimakkaasti.

Rub-maustamisen suosio on kasvussa, joten toimme mahdollisuuden maustaa palvelutiskillä liha tai kala omavalintaisella rub-mausteseoksella oston yhteydessä. Palvelu on tällä hetkellä saatavilla noin 20 K-Citymarketista, kertoo Vuorinen.

Grillatut hedelmät tämän kesän hitti

Kasvisten osalta grilliin laitetaan erilaisia kasviksia laajasti: hampurilaispihvi korvataan vaikkapa munakoisolla, kesäkurpitsalla tai portobellosienellä, ja kasviksia käytetään monipuolisesti myös lisäkkeinä.

Tänä kesänä grilliin päätyvät hedelmät, esimerkiksi nektariinit ja ananas. Grilliananaksen myynti lähes kaksinkertaistuu kesäkaudella. Uudempi tuttavuus grillissä on suomalaisten suosikkihedelmä, avokado, siitä odotamme tämän kesän grillaushittiä, kertoo hedelmien osto- ja myyntijohtaja Kenneth Forsman.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *