Siirry sisältöön

Meira käyttää jatkossa energialähteenä ketsupin valmistuksessa ympäristöystävällistä biokaasua

Helsingin Vallilassa sijaitseva Meiran tehdas siirtyi ketsupin tuotannossa maakaasusta biokaasuun. Siirtymisen myötä tehtaan ympäristövaikutukset alenevat entisestään.

Vuonna 1914 perustettu Meiran tehdas on yksi Helsingin kantakaupungin harvoista tehtaista ja se on toiminut jo pitkään ympäristöystävällisellä maakaasulla, jonka käytöstä ei aiheudu laisinkaan hiukkas- tai rikkidioksidipäästöjä. Yritys siirtyi ketsupin tuotannossa hiilidioksidivapaaseen biokaasuun, minkä myötä tehtaan ympäristövaikutukset alenevat entisestään.

Ympäristöystävällisyytensä ansiosta biokaasu on erinomainen valinta kantakaupungin alueella toimiville yrityksille. Biokaasu on hiilidioksidivapaata, mikä tarkoittaa, ettei tuotannosta aiheudu lainkaan CO2-päästöjä ja lisäksi biokaasu on täysin kotimaista. Teollisuus- ja prosessikäytössä biokaasu on maakaasun tapaan tehokas, vaivaton ja turvallinen energiamuoto.

Haluamme Meiran toiminnassa edistää myös kestävää kaupunkikehitystä. Biokaasu on siten meille luonteva valinta ja siihen siirtyminen on tärkeä askel kohti entistä kestävämpää tuotantoa, summaa Meiran tuotantojohtaja Patrik Lindholm.

Biokaasun myy ja toimittaa Suomen Kaasuenergia.

Ekologisuuden merkitys on korostunut entisestään kuluttajien ostokäyttäytymisessä ja biokaasu vastaa erinomaisesti tähän trendiin. Monet elintarviketeollisuudessa toimivat yritykset ovat siirtyneet biokaasuun, sillä he voivat tuoda lisäarvoa tuotteisiinsa ympäristöystävällisen valmistusprosessin kautta. Kantakaupungin alueella sijaitsevan Meiran kaltaisessa tehtaassa biokaasu on omiaan kasvattamaan tuotannon ympäristöystävällisyyttä, kertoo Suomen Kaasuenergian myyntipäällikkö Pekka Karinen.

Suomessa biokaasua tuottaa Gasum, jolla on 12 omaa biokaasulaitosta ja 3 kumppanuuslaitosta. Myös Gasumin myyntipäällikkö Max Miilakangas haluaa korostaa biokaasun ympäristöystävällisyyttä: ”

Gasum-biokaasu on täysin uusiutuvista raaka-aineista valmistettu, hiilidioksidineutraali polttoaine, jonka raaka-aineet syntyvät teollisuuden ja yhteiskunnan sivuvirroista. Elämme ajassa, jossa ekologiset valinnat ovat entistäkin tärkeimpiä ja biokaasun käyttö on kasvanut viime vuosina merkittävästi, mistä olemme hyvin tyytyväisiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *