Siirry sisältöön

Sirkat on nyt hitti – Vaihtoehdon jauhelihalle tarjoava Sirkkis kauppoihin

Hyönteisruokaa kehittävä, kaupallistava ja brändäävä Entis tuo syyskuun alussa Prismoihin kasvisproteiineista ja sirkoista valmistetun Sirkkiksen®.

Sirkkiksen® koostumus on hyvin lähellä kypsää jauhelihaa, ja Sirkkis® soveltuukin käytettäväksi kypsän jauhelihan tapaan lähes jokaisessa arkiruoassa. Sirkkiksestä® valmistuvat niin perinteiset makaronilaatikot, lasagnet, pastakastikkeet kuin tortillatkin.

Alusta alkaen tavoitteenamme on ollut varteenotettavan vaihtoehdon tarjoaminen punaiselle lihalle. Olemmekin viimeisen vuoden aikana kehittäneet helppokäyttöisen, maukkaan sekä hyvät ravintoarvot omaavan, arkiseen ruoanlaittoon soveltuvan tuotteen. Vastaavaa tuotetta ei ole vielä maailmalla kehitetty, ja uskomme Sirkkiksellä olevan myös kansainvälistä vientipotentiaalia, toteaa Entiksen Samuli Taskila.

Jauhelihasta poiketen riittää, että Sirkkis lämmitetään pannulla, varsinaista paistamista ei tarvita. Tuote on valmiiksi kypsennetty.

Perinteisten kasvisproteiinien lisäksi Sirkkiksen® valmistuksessa on käytetty jauhemuodossa olevia kotisirkkoja. Kotisirkkojen osuus Sirkkiksestä® on 4 %.

Kehitimme tuotetta alusta alkaen maku edellä ja kotisirkat luovatkin tuotteeseen todella miellyttävän makuprofiilin. Lisäksi halusimme tuotteeseen ravintoarvot, jotka pystyvät kilpailemaan perinteisten proteiininlähteiden kanssa. Sirkkajauhon ja kasvisproteiinien ansiosta tuotteesta löytyykin runsaasti proteiinia, rautaa, ravintokuitua sekä B12 -vitamiinia. Sirkkis on myös lisäaineeton, sanoo Taskila.

Sirkkistä® myydään 250 g:n pakkauksissa. Ensimmäiset toimitukset keskeisimpiin Prismoihin tapahtuvat elokuun viimeisellä viikolla, ja tuotteet ovat kuluttajien saatavilla keskeisimmistä Prismoista 3.9.2018 alkaen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *